2012-04-24 11:14:16• hírek • MTI

Elég lehet-e az egy gólos előny a Chelsea-nek?

Guardiola és di Matteo sorsa is múlhat a meccstől
Guardiola és di Matteo sorsa is múlhat a meccstől

Nehéz feladat vár a címvédő Barcelonára a Bajnokok Ligája elődöntőjének keddi visszavágóján, amikor is egygólos hátrányt kellene ledolgoznia az időnként meglehetősen masszív Chelsea-vel szemben.

Az egy találatnyi differencia önmagában nem tűnik jelentősnek, de a londoni csapat képes lehet arra, hogy hatékony védekezéssel blokkolja a Barca-támadásokat, s aztán gyors kontrákból eredményes legyen. A recept adott, csak azt kell lemásolnia, amit a Real Madrid tett szombat este a Camp Nouban, a 2-1-es sikere alkalmával. A bajnoki találkozón a királyi gárda labdabirtoklásban nem akart vendéglátója fölé nőni, csak arra törekedett, hogy megakadályozza a katalánok ritmusváltásait, s labdaszerzés után minél hamarabb az ellenfél kapujához érve veszélyeztessen. A taktika bevált, a Barca szokásos játéka ezúttal nem párosult dinamikával, s ha ez így lesz kedden is, akkor a Chelsea-nek komoly esélye nyílik a döntős részvétel kiharcolására. Kérdés, melyik arcát mutatja a hazai alakulat.

A hétvégi klasszikus összecsapás után magyarázkodásra kényszerült Pap Guradiola vezetőedző, amikor szemére vetették, hogy miért nem nevezte a kezdőcsapatba Cesc Fábregast, Alexis Sanchezt és Pedrót, miközben a B csapat húszéves szélsőjét, Cristian Tellót favorizálta.

"Ha másokat hagyok ki, lehet, hogy önök most azt kérik rajtam számon" - reagált az újságírói felvetésre a 41 éves tréner, akinek az irányításával 2008 óta 13 trófeát gyűjtött be a Barcelona. - Talán rosszul döntöttem. Lehet, hogy Cesckel vagy mással jobban ment volna a játék, ki tudja" - ütött meg aztán engedékenyebb hangnemet, megemlítve azt is, hogy az egyesek által használt csalódás kifejezés nem helyénvaló a londoni és a barcelonai mérkőzésre vonatkozóan. Csalódást keltő az, ha az embereim nem teljesítenek. Ezekben az esetekben azonban nem megfelelő ezt a minősítést használni."

Egy erőt demonstráló, szép győzelemmel, illetve a BL-döntőbe jutással nyilván feledtetni lehetne az elmúlt heti vereségeket, csakhogy a kibontakozást a Chelsea könnyen elképzelhetően késleltetheti.

Dani Alvez és Ramires csatája döntő volt az első meccsen fotó: chelseafc.com

Egyes elemzők szerint az Arsenal elleni, szombati bajnoki mérkőzést már arra használta fel Roberto Di Matteo edző, hogy tesztelje BL-ben alkalmazandó taktikát. A Chelsea három védekező középpályással állt fel, nem hagyta kibontakozni londoni riválisát, ennek eredményeként nem kapott gólt, igaz, nem is rúgott. Hasonló eredménnyel Barcelonában is elégedettek lehetnének a Chelsea-szurkolók.

A csapatból sérülés miatt kimaradhat a múlt heti BL-mérkőzés egyetlen gólszerzője, Didier Drogba. Ha ő nem lép pályára, Fernando Torres helyettesítheti, aki ugyan Angliában nem ontja a gólokat, de korábban - még az Atlético Madrid játékosaként - tíz spanyol bajnoki mérkőzésen hétszer talált a Barca kapujába, s kétszer duplázott a Camp Nouban.

A két csapat eddigi összecsapásainak összesített statisztikája alapján kiegyenlített küzdelem várható: mostanáig a Barcelona és a Chelsea is öt-öt mérkőzést nyert meg, négy találkozó pedig döntetlennel zárult. És bár a Barca hazai pályán korábban aratott olyan győzelmeket is, melyek most is elegendőek lennének a továbbjutáshoz, a Camp Nouban rendezett legutóbbi három találkozón csak döntetlent ért el a hazai csapat.

Bajnokok Ligája elődöntő, visszavágó (az első meccs eredménye):
Barcelona - Chelsea 21.45
TV2, TVR1, DolceSport
Barcelona: Valdes - Alves, Piqué, Puyol, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Sanchez, Messi, Fabregas
Chelsea: Cech - Ivanovic, Terry, Cahill, Cole - Lampard, Obi Mikel - Meireles, Ramires, Mata - Drogba vagy Torres

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: